Neopets Orange Chia

Friday, December 9, 2011

Sekian Lama Menghilang Akhirnya Kembali!



Hai korang semua. Dah lama Iqa tak tulis belog. Iqa tak tau apa nak tulis. Jadi diam2 sudahh. Idea kurang cket kluar time cuti sekolah ni. Iqa kan budak sekolah forever. Hehehehe

Ha, kali ni Iqa nak cakap sal tajuk kat atas tu. Kembali semula. Apa yang kembali?
Hehe. Jawapannya kawan lama Iqa.

Iqa nak cerita ni... Iqa ada sorang bestpren ni. Nama paggilan dia Adek. Mak Iqa kenal sebab dari darjah satu sampai ntah bila tu Iqa kawan rapat ngan dia. Boleh dikatakan dia ni pes luv Iqa jugakk. Hehehe. Cinta budak2 hingusan. Iqa suka dia sebab dia slalu protect Iqa dari dibuli bebudaj nakal sekolah Iqa. :)

Sampai la Iqa masuk skolah menengah, Iqa mcm lost contact ngan dia. Iqa masuk ostel kan, dia plak sekolah biase. Lagipunn, rumah kitorang tak dekat. Tapi tak jauh. Iqa terasing siket. Dia kampung Iqa kuates.

Biasalah, pes luv kan, nak gak taw perkembangan semasa dia. Selalu je dulu kalau Iqa mimpi dia kan, mesti esoknya Iqa jumpa dia. Yea!

Tapi benda tu jadi masa Iqa skolah mngah je. Dah bis sekolah menengah, takda dahh. Sekali2 je terjumpa dia. Paling last Iqa terjumpa dia masa nak amik lesen mandu pas SPM dolu2. Pas tu lost contact balikk.

Saaampai la satu hari tu, tetibe ade org add Iqa. Adek add Iqa! Wahh! Happy! Tapi Happy mcmtu je. Takde ape sangat puun. Siap bbrapa hari kmudian dia mintak num fon Iqa, cal Iqa. Ingat jugakk dia kat Iqa. Bagus3.

Baru2 ni, dia buat kejutan kat Iqa. Dia cal2 tengahari tu, Iqa pun hairan la. Rupa2ny dia depan rumah Iqa dah. Iqa dengan tak mandinye lagi mase tu, jumpe dia japp. Borak2 depan rumah bawah poko mangga. Hehehe. Patutla malam sebelum tu Iqa mimpi nak cal dia tapi tak jadi. Sekali lagikk, bila Iqa mimpi dia mesti jumpa esoknya. Hihihi

No comments:

Post a Comment