Neopets Orange Chia

Sunday, December 23, 2012

Hoolidayy. :)

Hi guys. Pa kabar? Harap OK jelah ea.

Dah lama rupanya Iqa tak update belog ni. dah 2 bulan lebih rupanya. Haha. Almaklumla bz dengan hal sendiri. *bz la sgt, tangan kat bahu mat pandang atas.

Sepanjang dua bulan ni, macam2 jugak jadi. Tapi malas Iqa nak cerita semua. Takda apa2 sangat pun yang best. Paling2 pun, makan minum tido menggemok. Hahahaha

Cuma, dalam tempoh 2 bulan ni, ada benda baru yg Iqa buat. Iqa TERikut pertandingan teater muzikal klasik. HAH? Teater? Haah, tak caya kan?? Hahaha. Alkisahnya begini...

Ada satu hari tu, housemate Iqa kena tepon oleh lect, kena suh cari orang yang boleh berlakon dan menyanyi. Iqa tau Iqa tak berbakat pun, x reti pun menda2 gini. Tapi Iqa nak pulak masa tu. Target Iqa, nak jadi org yang pakai kostum bunga matahari, goyang kanan, goyang kiri je. HAHAHA

Then esok harinya, Iqa pun pergi la ikut kawan tu. Tak ramai pun. Rupanya mmg skrip teater tu kena suh nyanyi. Mula2 kawan2 Iqa je yang kena suruh. Iqa buat bodoh, tggu watak bunga. *tapi xde pun watak tu.
Lect suh gugurl yg ada masa tu nyanyi, rata2 tak leh. Last2 suh nyanyi ramai2, lect tu terdengar Iqa nyanyi. Alamak... Aku ternyanyi la pulak. Then dorang suh nyanyi sorg2 lak. Adoy... silap besa ar. Terus dorang suh pegang watak utama pulak. Dushhhh. ==

Tempoh latihan menda alah tu sehari je. Tak sampai pun sehari. Berapa jam je. Hari tu jugak la blatih sampai 1 stgah pagi. Ptandingan lak pagi sokny. Prop jgn ckp la, xde. Harap bangku kiut tu je. Haha. Tapi Alhamdulillah, berkat latihan sehari dapat gak num 2. whee. Dapat duit kott. Tapi belom dpt lg la. Nanti naik kelas. Hahaha. leh beli baju cantik. Nak beli baju peplum la. Tak pun tempah baju kurung ke, kebaya ke, almaklumla perlu saiz baru rasanya sekarang. Kain ok, bju ok cuma sempit bahagian yg llaki xde. *phm2 la mane. Haih shekshi jgk I ni ye? LOL

Ok la, itu jelah nak tulis dulu. Tiba2 sakit perut lak rasa. Tata titi tutu~
:3

-Iqa-

No comments:

Post a Comment